Missa inte våra paketerbjudande.
0

Råttbekämpning

Råttor i huset, i trädgården, under altanen eller i väggen. Oavsett var kan råttor orsaka stora problem och mycket obehag. Som tur är finns hjälp att få, både när olyckan är framme och innan din tomt eller blivit angripen av råttor. Hitta det bästa råttskyddet för dig här på Fågelskrämma.se.

Råttbekämpning med ultraljud och råttfällor

Råttbekämpning görs lättast med en så kallad rått- och musstörare, som använder ultraljud, samt med råttfällor. Det är något som behöver sättas in så fort man märker att det har kommit in en råtta. Råttan är ett skadedjur, gnager på allt den kommer åt och kan orsaka omfattande skador på diverse material. I värsta värsta fall kan det leda till en kortslutning och brand. Dessutom blir råttan könsmogen mycket snabbt och kan få flera ungar på kort tid, så ju snabbare du sätter in både direkt verkande och förebyggande råttskydd, desto bättre.

Vi på Fågelskrämma.se säljer endast testade och godkända produkter mot råttor. Beställ dem online hos oss till bra priser.

Hur får man bort råttor?

Generellt sett är råttor inte lätta att bli av med när man väl fått dem och det krävs ofta flera behandlingsomgångar för att helt eliminera dem. Några vanliga metoder som används för att bli av med råttor är bete och fällor samt användning av ljudbaserade råttskrämmor. Den mest effektiva metoden för att bli av med råttor kan sannolikt variera beroende på den specifika situationen, men tydligt är att råttskrämmor och råttfällor visat sig vara mycket effektivt samt även ett välbeprövat preventivt sätt att avskräcka råttor och hålla dem borta innan de ens hittat till ditt hem. 

Hur vet man om man har råttor eller möss?

Det finns några saker att titta efter för att avgöra om du har råttor eller möss. Råttor är vanligtvis större än möss och har också ett bredare huvud och en tjockare svans. Möss är mindre, har en spetsigare näsa och en tunnare svans. Ett annat kännetecken är ljudet som djuren ger ifrån sig - råttor ger ifrån sig ett högt pipande ljud, medan möss ger ifrån sig ett lägre pipande ljud.

Om du inte är säker på vilken typ av gnagare du har finns det andra tecken att leta efter. Råttor gillar att bygga bo på varma, mörka platser, medan möss föredrar kalla, öppna områden. Möss tenderar också att lämna avföring i närheten av födokällor, medan råttors avföring i allmänhet är slumpmässigt utspridd i reviret. 

Slutligen kan du också titta på fotavtryck; råttor har ett större tassavtryck än vad möss har. 

Vilket är det bästa betet för råttor?

Det finns många olika typer av bete som kan användas i råttfällor, men det mest effektiva betet är vanligtvis något som innehåller mycket protein och fett, som jordnötssmör eller bacon. Andra bra alternativ är ost, fågelfrön eller torr hundmat.