Missa inte våra paketerbjudande.
0

Musskrämma. Musbekämpning med musskrämma

Musbekämpning för ett musfritt hus

Möss kan bosätta sig på flera ställen i ett hus, bland annat i köket, på vinden eller i väggarna. Mössen har dessutom väldigt lätt för att sig in. De kan till exempel gå rakt upp på en husfasad och väl uppe hitta ett litet hål på bara några millimeter som de kan klämma sig in genom. Men det går att få bort dem från huset och göra att de inte ens vill närma sig det med rätt skadedjursprodukter.

Vi på Fågelskrämma.se säljer endast testade och godkända produkter mot möss. Dessutom erbjuder vi fördelaktiga paketerbjudande för musskrämma. Välkommen att utforska vårt utbud eller kontakta oss vid frågor. 

Varför är det viktigt att bli av med möss?

Musbekämpning är något man måste vidta omgående så fort man märker att det har kommit in möss. Musen är ett skadedjur och man kan stressa ut dem med en musstörare. En mus gnager på allt de kommer åt och kan göra omfattande skador på mycket både i hus och i bilar. I värsta värsta fall kan det leda till en kortslutning och brand. Därför är det väl värt att investera i en musskrämma för både preventivt och direkt skydd. 

Hur vet jag om jag har möss i huset?

Det finns några sätt att se om du har möss i ditt hus. Det mest uppenbara är att se själva musen, men det finns även andra tecken som kan indikera deras närvaro. Du kan till exempel hitta avföring eller tuggade material som ledningar eller papper. Om du hör krafsande i väggar eller tak på natten är det ett annat tecken. Och slutligen, om du känner en konstig lukt kan det vara ett tecken på musurin eller att en mus har dött.

Om du har möss som lever i ditt hus är det viktigt att du vidtar åtgärder direkt! De kan överföra sjukdomar och orsaka enorma skador på hemmet. 

Mus eller råtta – hur vet jag vilken jag fått in?

Det finns några viktiga skillnader mellan möss och råttor. För det första är möss mindre än råttor. En husmus kropp är i genomsnitt cirka 8-9 cm lång, medan råttor kan bli upp till 20-30 cm långa. För det andra är svansen på en råtta vanligtvis längre än kroppen, medan svansen på en mus är ungefär lika lång som kroppen. För det tredje har möss mindre öron än råttor, och slutligen har båda arterna morrhår, men råttor har märkbart längre morrhår än möss.

Men hur ska du veta vilken gnagare du fått in i huset om du inte sett dem? Ett sätt är att leta efter avföring. Musens avföring är liten och stavformad, medan råttans avföring är större och mer cylindrisk.

Musskrämmor och musstörare – bästa sättet att få bort möss

Hos oss på Fågelskrämma.se finner du olika typer av musskrämmor. Våra mest populära musskrämmor är 230 m2 och 370 m2, dessa har dubbla funktioner med både en elektromagnetisk funktion och ultraljudsfunktion. Kvadratmeterna på 230 m2 och 370 m2 syftar på den elektromagnetiska funktionen och avser tak-, och väggytan i kvadratmeter. Som komplement används ofta musskrämma 93 m2, den utsänder endast ultraljudsvågor. En eller flera musskrämmor, eller musstörare som de ibland också kallas, är det mest effektiva ni kan sätta in för att bli av med möss i t.ex. väggarna. En musskrämma stressar helt enkelt ut mössen från ert hus, med ett ljud som bara de kan höra, men inte vi människor. Givetvis är det inte fel att komplettera med en musfälla. Men se upp för att göra det vanliga misstaget att sätta upp för många musfällor i huset – då kan man istället locka in skadedjuren.